Skapare Plan

Meer schilderwerk

Het andere

Skapare

Plan


"Tijdens mijn opleiding in Tilburg was er geen ruimte voor fantasy-tekenwerk. In die tijd ontwikkelde ik een heel andere stijl. Laatste tijd echter, komt ik er nauwelijks toe om dergelijk werk te maken."

Autonoom werk

Een strakkere stijl is het geworden, vormgegeven in acrylverf, olieverf of in objecten.
"Het leuke is dat een illustratie bij een tekst hoort. Dit werk staat op zichzelf zoals elk kunstwerk. Ik ontleen de beelden veelal aan de natuur, maar de sfeer van een schilderij komt niet zelden van mijn favoriete muziekstukken."

Ma Fête Sauvage

"Als ik terugkijk op mijn opleiding zie ik een lange worsteling in beeld. Pas het laatste jaar ging ik echt mijn eigen gang. En dat bleek en schot in de roos. Ik was erg onder de indruk van het muziekstuk La FèteSauvage van Vangelis. Ik zette de compositie om in beelden die ik ontleende aan de natuur. Het werk hangt nu in het Natuurmuseum in Oudenbosch."

Filosofisch

"In mijn werk, ook het illustratieve, hebben vensters en deuren vaak een hele symbolische betekenis. Feitelijk is het hele Legendejagersconcept daarop gebaseerd. Vensters, poorten, luiken, deksels en deuren zijn synoniem voor doorgangen, ontwikkelingen, ontdekkingsreizen, veranderingen in het leven."

Objecten

Naast het schilderwerk zijn er in de loop van de tijd ook een aantal objecten gemaakt. Veelal objecten om in een tuin te zetten. Objecten die niet alleen decoratief zijn, maar waar je ook gerust even bij na kunt denken.