Skapare Plan

Begeleid in creativiteit

Het

Skapare

Plan


Van oorsprong is Rob Hopstaken docent tekenen/handvaardigheid voor het middelbaar onderwijs. Er zijn dan ook diverse mogelijkheden om onder begeleiding van Rob wegwijs te worden in de vele technieken en stijlen. De basis is altijd de cursist zelf. En dus is er in elk geval individuele begeleiding.

Cursus tekenen en schilderen

Het ontwikkelen van een eigen stijl staat hierin centraal. Je moet immers altijd een techniek of stijl kiezen die bij je past. De cursist geeft aan wat hij/zij zelf wilt leren.
In overleg worden technieken en materialen uitgegezocht en uitgeprobeerd. Meer begeleiding nodig? Dat kan! Minder begeleiding nodig? Ook dat kan! Je bepaalt immers ook zelf je tempo.
De lessen vinden plaats in het Skapare Atelier in Etten-Leur. Een sfeervol atelier met daglicht-verlichting dat plaats biedt voor 5 cursisten. De groep is dus altijd klein maar fijn!

Wie, wat en wanneer?

Maandag en woensdagavond
van 19:30 tot 22:00u
Per maand €70,-
inclusief consumpties en basismateriaal
(schetspapier, potloden, gummen, houtskool etc.).
Verf, mediums, schildersdoeken, krijt, kleurpotloden kunnen tegen kostprijs gebruikt worden. Uiteraard mag je ook je eigen materialen gebruiken.

Deze cursussen zijn geschikt voor volwassenen vanaf 18 jaar. Maximaal 5 cursisten per avond. Er is parkeergelegenheid in de directe omgeving van het atelier.

Workshops

Door het jaar heen organiseert Skapare Plan enkele workshops. Thema's zijn uiteenlopend, zoals:

Portretschilderen
Landschapschilderen in de open lucht
Dieren tekenen
Fantasytekenen
Etsen
Verf maken

Privéles of les online

Kun je niet een vaste tijd vrijmaken voor teken en schilderlessen? Of wil je niet in een groep werken? Dan zijn de privélessen misschien en oplossing. Of ondersteuning online! 

Dit is een stukje  maatwerk. Regelmaat en duur worden afgesproken. Eens in de twee weken een uur les is een veelgekozen optie. Je krijgt 1 op 1 les  en krijgt dus alle tijd om je te ontwikkelen in de stijl en techniek die je  kiest.

Kosten komen op  € 25,- per uur incl. basismateriaal en consumpties.         

Momenteel staan er nog geen data vast. Wil je automatisch op de hoogte gebracht worden?
Schrijf je dan met een email in voor de nieuwsbrief!

Een combinatie van een wandeling en een fantasy-tekenworkshop. Tijdens de wandeling worden schetsen gemaakt van kronkelige stronken, pitoreske uitzichten, klaterende beekjes en al gaande weg doen daarbij sprookjesachtige zaken hun intrede. Ook zullen er tijdens de wandelingen enkele verhalen verteld worden en krijg je aanwijzingen over het tekenen van fantasywezens en sprookjesachtige elementen. Na de wandeling is er tijd om een tekening verder uit te werken op locatie of in het Skapare Atelier. Deze workshop duurt van 13:00 tot 17:00u en gaat alleen door bij goed weer. Data volgen nog. Opgeven kan via email.

Leer snel en effciënt dieren tekenen op Boerderij Wolfslaar in Breda. Het maken van schetsen staat centraal. We maken tekeningen met houtskool of potlood. Het gaat hier dus om de vaardigheid. Data volgen nog. Kosten: € 55,- p.p. incl. materiaal. Opgeven via e-mail

Wat is er fijner dan met je teken of schilderspullen de natuur in te duiken en je in alle rust te laten inspireren door de natuur om je heen? Deze sessies zijn geen echte workshops. Je kunt een beroep doen op adviezen, maar er is geen concrete begeleiding. Wel wordt er gezorgd voor een hapje en een drankje ter plekke, zijn er veldezels en kan er gezorgd worden voor materialen (in overleg). Sessies duren van 11:00 tot 17:00 en gaan alleen door met goed weer. Locaties zijn divers maar altijd in de omgeving van Breda - Etten-Leur.