Vragen? Stel ze gerust!
Kom langs in het Skapare Atelier,
stuur een email of bel even!
Rob Hopstaken
Tienkamp 35
4873 DE Etten-Leur
#31 (0) 6 28 35 21 42
NL001803303B95
KVK H20105699
Rob Hopstaken (3 juli 1966) is geboren in Oudenbosch (NB) en woont momenteel in Etten-Leur. Hij volgde een opleiding tot docent tekenen/handvaardigheid in Tilburg, maar besloot niet het onderwijs in te gaan. Na een twaalftal jaren in de detailhandel, was zijn eigen bedrijfje in maart 2002 een feit.
"Skapare is afgeleid van het Zweedse woord voor 'scheppen','creeëren'. Een eigen fantasywereld scheppen, dat was in eerste instantie de bedoeling. Net als Tolkien, Alan Lee en andere inspirators. Volkomen naïef natuurlijk, want valt daar wel een inkomen uit te putten? In maart 2002 trok ik de stoute schoenen aan en liet me als zzp'er inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Ik werkte veel voor horeca, met name voor Koeckers in Den Hout en gaf diverse cursussen. De bouw van mijn eigen atelier aan huis, bleek een boost en steeds meer kreeg ik ook de kans om mijn eigen concept te ontwerpen. Op dit moment, bijna 21 jaar later loopt het op rolletjes. Zelfs de Corona-pandemie heeft voor Skapare Plan geen obstakel gevormd.
Dat doe ik natuurlijk niet alleen. Ik heb een fijne klantenkring, waar in goed vertrouwen en wederzijds respect kan worden gewerkt. Een klantenkring waar ik Skapare Plan op heb kunnen bouwen. En daar ben ik hen zeer erkentelijk voor."
Het eigen concept dat in de loop der tijden ontstond is natuurlijk 'De Legendejagers', inmiddels een stichting. Doel van deze stichting is de oude sagen, legenden en historische verhalen op een toegankelijke manier onder de aandacht brengen van een breed publiek. Samen met goede vriend Erik Franken breidt Rob de werkzaamheden van Stichting Legendejagers steeds verder uit. Alle tekeningen en vormgeving worden gerealiseerd door Skapare Plan.
"Inmiddels speelt Stichting Legendejagers een rol in tal van projecten die alles te maken hebben met historie en streekbeleving. En daarin ga ik graag mee met Skapare Plan. Erfgoedbeleving staat steeds hoger op het lijstje. Met de legendejagers vertellen we verhalen, wordt er geacteerd, schrijven we boeken, pluizen historische zaken uit en werken mee aan de ontwikkeling van de baroniepoorten."
"Een ander goed voorbeeld van streekbeleving is het werk voor de Maatschappij van Weldadigheid voor Café de Steen in Willemsoord. Het verhaal van de Maatschappij van Weldadigheid is een prachtig verhaal. Inmiddels heb ik al veel illustraties gemaakt. En als je Willemsoord doorkruist zie je her en der mijn werk terug."