Laatste update: 24 mei 2018

 

Skapare Plan inspriratie

Rob Hopstaken (1966) is de persoon achter Skapare Plan.

In de tachtiger jaren begon Rob met de eerste fantasy-tekeningen. Geïnspireerd door legenden, sagen, sprookjes, mythologie en vooral ook kunstenaars als Brian Froud en Alan Lee.

Na zijn opleiding tot docent tekenen/handvaardigheid voor het voortgezet onderwijs, was hij tien jaar lang werkzaam in een winkel voor teken en schildermaterialen. Hier deed hij veel technische kennis op. Ondertussen begon hij met het geven van cursussen aan particulieren.

In 2002 richtte hij uiteindelijk zijn bedrijfje Skapare Plan op. Skapare is Zweeds voor scheppen in de zin van creëren. Het Plan was dan ook om onder de naam Skapare Plan een eigen sprookjeswereld te vormen in tekeningen en verhalen.
In 2006 kreeg Skapare Plan de zorg over het creatieve concept van Hèt Pannekoeckershuys in Den Hout. Daarmee was de start gemaakt van de conceptontwikkeling.

Het was in 2012 dat Skapare Plan, samen met Erik Franken een eigen concept startte dat niet gebonden was aan één locatie; Stichting Legendejagers. In dit avontuurlijke concept komt uiteindelijk de typerende stijl van Rob Hopstaken het meest tot zijn recht. Het Plan heeft hierin zijn doel bereikt.

 

 

> Over Skapare Plan > Het Plan