Skapare Plan

Illustratie wereld 

Het

Skapare

Plan


"De spil van alle werk is het illustratieve werk. Skapare Plan werkt freelance voor diverse auteurs en uitgevers. Maar ook voor Stichting Legendejagers wordt er druk getekend. Sfeerillustraties in authentieke materialen als gouache, aquarel, potlood of inkt. Of anders misschien digitaal werk als cartoon. Het is duidelijk dat illustreren de specialiteit is van Skapare Plan. Vrijwel alles is mogelijk op dit terrein!    "

Eindeloos veel variaties! 

Elke techniek heef zijn eigen stijl en bij elke stijl past een andere techniek. Hoewel veel werk fantasierijk en sfeervol is, beperkt Skapare Plan zich niet tot deze  eigen stijl. Het doel staat voorop!

Een illustratie voor een logo?  Een periodieke cartoon op je bedrijfspagina? Een treffende tekening bij je verhaal?
Of een mooie illustratie ingelijst aan de wand?

 

Liefde voor authenticiteit

Skapare Plan hecht veel waarde aan authenticiteit: "Natuurlijk heb ik bewondering voor de grote jongens als Brian Froud, Alan Lee en John Howe. Je kunt veel leren van hun technieken door goed te kijken en zelf uit te proberen. Maar het heeft geen enkele zin hun stijlen te kopiëren. Je eigen intenties, smaak en de wensen van je opdrachtgever zijn desturende factor in mijn werk. En daar kom ik altijd goed uit!".

"Ik hou van het werken met authentieke materialen. Het alledaagse potlood is en blijft wel mijn favoriet. Toch kan ik ook het werken met de computer best wel waarderen, zij het met mate!"

Legendejagers

De vormgeving voor het concept Legendejagers is volledig in handen van Skapare Plan en dus vormt dit belevingsconcept een ideale galerie. Tekeningen, objecten, flyers, website... ja zelfs de basis van de entourage waaronder de kleding van de bendeleden is in handen van Skapare Plan.

Maart 2018: Storm over de commanderij. Het eerste legendejagersboek is uitgegeven door Uitgeverij Boekscout. Naast de illustraties is ook de tekst van Rob Hopstaken. Lees meer

Walpurgisnacht: 25 april 2020 organiseert Stichting Legendejagers een magisch festijn bij Koeckers in Den Hout. Speciaal daarvoor deze visual.

Doen we wél of geen gedrukte kaarten dit jaar? Hoe dan ook... er moet toch een illustratie komen. Het werd het Mythopendium van Ograu Winde.

Huis ten Bosch; periodieke illustratie voor afgelopen kerstmis.