Author Image

Skapare Plan
Boeken

"Het illustreren van andermans verhaal is prachtig werk. Maar zelf een boek schrijven en vormgeven, het doen van vooronderzoek, beeldonderzoek en het schrijven zelf, maken het tot een volmaakt en compleet werkstuk."


Andere disciplines:

Schrijven en tekenen

"Sinds het ontstaan van de Legendejagers in 2012 lopen Erik Franken en ik, als oprichters, al met plannen voor een boek. Ideeën te over. Een prachtig kijkboek dat een kijkje biedt in die boeiende wereld van de Legendejagers. Een kookboek met de heerlijkste Legendejagersrecepten. In 2016 deed zich een geheel onverwachte gelegenheid voor toen we bij een brainstormgroep werden gevraagd die zich boog over het historische gegeven Tempeliers in Alphen (NB). Het resulteerde uiteindelijk in Storm over de commanderij. En met ons debuut vielen we al meteen in de prijzen. Reden genoeg om fanatiek verder te schrijven!"


'Storm' in de prijzen

Storm over de Commanderij is winnaar van de publieksprijs voor de categorie Jeugdboeken bij de wedstrijd Boekgoud. Daarnaast is 'Storm' ook nog eens genomineerd door de vakjury voor de categorie fictie. Dubbel in de prijzen dus!
Boekgoud is een wedstrijde die Uitgeverij Boekscout organiseerd voor alle nieuwe titels die uitkomen. En om een beeld te scheppen: Er waren in 2019 meer dan 800 titels. Wij hebben dus alle reden om trots te zijn op deze prestatie!first service
second service

Nieuwe boeken in de maak

Samen met Erik Franken werk ik aan een tweede legendejagersboek. Het gaat over Lucas Stas, een obscuur apotheker in het Breda van de Tachtigjarige oorlog. Hij vond onder andere het levenselixer Electrum Vitae uit en tijdens het historisch onderzoek alleen al vallen we van de ene verbazing in de andere. We hopen dat het boek komende winter uit zal komen.

Verder hebben we een start gemaakt met een atlas van sagen en legenden uit de Baronie van Breda en een boek over Smokkelaars en Turfstekers.

Storm over de commanderij (2019)

Rogier wilt niets liever dan ridder worden. Tempelier als het even kan. Zijn vader werkt voor de commanderij van Alphen en broer Hannes heeft zich weten aan te sluiten bij deze orde. Met veel doorzettingsvermogen en wilskracht weet Rogier eindelijk een baantje te krijgen als stalknecht op de commanderij. Maar dan blijkt dat het Tempeliersschap heel anders is dan Rogier verwachtte. Een held word hij zeker...!
Als lezer kijk je over zijn schouder mee, ontdek je de commanderij van Alphen en de Orde der Tempeliers. Kraak je de code in het boek, dan heb je toegang tot een tweede, digitaal boek waarin alle historische feiten over de Tempeliers op een rijtje worden gegeven.

Storm over de commanderij
Rob Hopstaken
ISBN 9789463890212
226 pagina's + digitale bijlage
Volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar
Paperback: € 22,50 Hardcover: € 27,50first service
second service

Nieuwe boeken in de maak

Na Storm over de Commanderij werk ik nu samen met Erik Franken aan een tweede legendejagersboek. Het gaat over Lucas Stas, een apotheker in het Breda van de Tachtigjarige oorlog. Hij vond onder andere het levenselixer Electrum Vitae uit en tijdens het historisch onderzoek alleen al vallen we van de ene verbazing in de andere. Hiernaast een stadium uit een van de illustraties. We hopen dat het boek komende winter uit zal komen.

Matt Haig

Sam Blink en het Verboden Bos
2008 - Uitgeverij Clavis
kaft en binnenwerkillustraties

Nancy de Heer

Etters
2013 - kaft en binnenwerkillustraties

Nancy de Heer

Valentijns Vreselijke Vakantie
2013 - Uitgeverij Maretak
kaft en binnenwerkillustraties

Erika Zöllner

Op reis met Juf Jop
2014 - Uitgeverij Zilverspoor
kaft en binnenwerkillustraties

Nancy de Heer

Handboek dierenwelzijn
2015 - Uitgeverij Aspekt
kaftontwerp

Nancy de Heer

Konijn Flip neemt de benen
2015 - Uitgeverij Aspekt
kaft en binnenwerkillustraties


Daniëlle Schothorst en Wil Schackmann

Vrij in de koloie / Koloniën van Weldadigheid
2016 - Stichting Weldadig Oord
kaft en binnenwerkillustraties Vrij in de kolonie

Henke van der Poel en Nancy de Heer

Schaduwwereld
2019 - Uitgeverij Aspekt
kaft en binnenwerkillustraties

Alle informatie op een rijtje

Skapare Plan / Rob Hopstaken
Tienkamp 35
4873 DE Etten-Leur
T: #31-(0)6-28 35 21 42
M: skapare@skapareplan.nl
B: NL001803303B95
KVK:20105699
Facebook
Instagram

Stichting Legendejagers
Tienkamp 35
4873 DE Etten-Leur
T: #31-(0)6-28 35 21 42
M: legendejagers@gmail.com
KVK: 71384723
Facebook
Instagram