Author Image

Skapare Plan
Cursussen en workshops

Van origine is Rob Hopstaken docent tekenen. Bij Skapare Plan is er dan ook de gelegenheid tot het volgen van 'Atelieravonden' waarin je onder begeleiding aan je eigen stijl kunt werken. Om specifieke technieken uit te diepen worden er af en toe workshops georganiseerd. Het is ook mogelijk om Skapare Plan in te huren voor een teken of schilderworkshop voor bijvoorbeeld een teamuitje of familiefeest.
Tenslotte verzorgt Skapare Plan ook enkele lezingen over interessante onderwerpen op het gebied van kunst of geschiedenis.


Andere disciplines:

Cursussen

Elke maandag en woensdagavond is er de mogelijkheid om naar hartelust tekenen en schilderen onder begeleiding. Eigen voorkeuren van de cursist staan daarbij centraal. Uiteenlopende materialen zijn in het atelier aanwezig. Zo kan men onder andere schilderen met acryl, olieverf, aquarel of tekenen met pastelkrijt of kleurpotlood. Ook zijn de materialen aanwezig om te airbrushen, te etsen of linosnedes te maken. De groepen bestaan uit maximaal vijf cursisten.
Locatie:Skapare Atelier in Etten-Leur
Tijdstip: Maandagavond en Woensdagavond 19:30 - 22:00u
Kosten: € 70,- per maand inclusief basismateriaal

Workshops

Tijdens een workshop kun je focussen op één techniek of onderwerp. Even verdiepen in de techniek van het portretschilderen of de eigenheid van olieverf om maar een paar voorbeelden te noemen. Voor een workshop zijn de mogelijkheden legio. Een middag genieten van het schilderen in het landschap bijvoorbeeld. Op deze pagina vind je de workshops die in de planning staan.

first service
second service

Sprookjes in de buitenlucht

Een combinatie van een wandeling en een fantasy-tekenworkshop. Tijdens de wandeling worden schetsen gemaakt van kronkelige stronken, pittoreske uitzichten, klaterende beekjes en al gaan de weg doen daarbij sprookjesachtige zaken hun intrede. Ook zullen er tijdens de wandelingen enkele verhalen verteld worden en krijgt je aanwijzingen over het tekenen van fantasywezens en sprookjesachtige elementen. Na de wandeling is er tijd om een tekening verder uit te werken op locatie of in het Skapare Atelier. Deze workshop duurt van 13:00u en 17:00u en gaat alleen door bij goed weer. Data volgen nog. Opgeven kan via email. Kosten: 55,- p.p. inclusief materiaal.

Landschap schilderen

Wat is er fijner dan met je teken of schilderspullen de natuur in te duiken en je in alle rust te laten inspireren door de natuur om je heen? Deze sessies zijn geen echte workshops. Je kunt een beroep doen op adviezen, maar er is geen concrete begeleiding. Wel wordt er gezorgd voor en hapje en een drankje ter plekke, zijn er veldezels en kan er gezorgd wroen voor materialen (in overleg). Sessies duren van 13:00u tot 17:00u en gaan alleen door met goed weer. Locaties zijn divers maar altijd in de omgeving van Breda - Etten-Leur. Kosten 45,- p.p.

first service

Lezingen

Bepaalde onderwerpen zijn in het verleden al zover uitgediept dat de verzamelde informatie een boeiend verhaal oplevert. Een aantal van die onderwerpen zijn gerelateerd aan de Legendejagers. Weer andere onderwerpen hebben alles te maken met kunst. Hieronder een overzicht van welke lezingen beschikbaar zijn. Rob Hopstaken vertelt met behulp van prachtig plaatmateriaal over kunst, Tempeliers of Koning Arthur. Lezingen kunnen desgewenst ingekort worden.

first service
second service

Lezing: Koning Arthur

Deze lezing is een legendejagers-zoektocht naar de ware Koning Arthur. De lezing bestaat uit vier onderdelen. De grootse koning van Engeland wordt benaderd via historische feiten. Dan wordt gekeken naar de ontwikkeling van de legende en worden er een aantal losse aspecten zoals Camelot, de Heilige Graal etc. behandeld. Tenslotte sluiten we af met een kort overzicht van culturele voortvloeisels uit dit prachtige verhaal.

Lezing:Tempeliers

Bij het schrijven van het boek Storm over de commanderij is er behoorlijk wat historische informatie verzameld. Deze informatie is in een lezing verwerkt waarin aandacht voor de machtige, veertiende eeuwse Orde van de Tempeliers. Daarbij wordt stilgestaan bij de historische gebeurtenissen rondom de kruistochten, de opkomst van de Tempeliers en hun rol in het Midden Oosten. Uiteindelijk wordt er gefocust op de rol van de Tempeliers in Europa en specifiek ook in Noord Brabant.Er wordt afgesloten met een uiteenzetting over de vele mysteries rondom te Tempeliers. Ook een Legendejagerslezing van ongeveer 2,5 uur.

first service
second service

Lezing: Ontwikkeling van de kunst

In deze lezing wordt de ontwikkeling van de kunst vanaf de Barok tot eind vorige eeuw is verlopen. Hoe hadden maatschappelijke en historische gebeurtenissen hun invloed op de ontwikkeling van de kunst. En daarmee wordt meteen verklaard hoe het komt dat de kunst van tegenwoordig er zo anders uit ziet dan in de Barok. Een lezing van 1 tot 1,5 uur.

Het atelier

first service

Alle informatie op een rijtje

Skapare Plan / Rob Hopstaken
Tienkamp 35
4873 DE Etten-Leur
T: #31-(0)6-28 35 21 42
M: skapare@skapareplan.nl
B: NL001803303B95
KVK:20105699
Facebook
Instagram

Stichting Legendejagers
Tienkamp 35
4873 DE Etten-Leur
T: #31-(0)6-28 35 21 42
M: legendejagers@gmail.com
KVK: 71384723
Facebook
Instagram


Skapare Plan gaf les bij:

Allekante Breda
Centrum voor de Kunsten Amadeus, Oudenbosch

Gaf workshops voor onder andere:
Avoord Etten-Leur
Allekante Breda
Centrum voor de Kunsten Amadeus Oudenbosch

Gaf materiaaldemonstraties van Schmincke kunstschildersverven voor Marabu Benelux bij de Van Beek filialen

Was tijdelijk docent tekenen bij:
Emma MAVO, Roosendaal
Norbertuscollege Roosendaal
KTS St. Joseph Oudenbosch