Skapare Plan

Illustratie wereld 

Het

Skapare

Plan


"De spil van alle werk is het illustratieve werk. Skapare Plan werkt freelance voor diverse auteurs en uitgevers. Maar ook voor Stichting Legendejagers wordt er druk getekend. Sfeerillustraties in authentieke materialen als gouache, aquarel, potlood of inkt. Of anders misschien digitaal werk als cartoon. Het is duidelijk dat illustreren de specialiteit is van Skapare Plan. Vrijwel alles is mogelijk op dit terrein!    "

Eindeloos veel variaties! 

Elke techniek heeft zijn eigen stijl en bij elke stijl past een andere techniek. Hoewel veel werk fantasierijk en sfeervol is, beperkt Skapare Plan zich niet tot deze  ene stijl. Het doel staat voorop!

Een illustratie voor een logo?  Een periodieke cartoon op je bedrijfspagina? Een treffende tekening bij je verhaal?
Of een mooie allegorie ingelijst aan de wand? Het kan allemaal!

 

Liefde voor authenticiteit

Skapare Plan hecht veel waarde aan authenticiteit: "Natuurlijk heb ik bewondering voor 'grote jongens' zoals Brian Froud, Alan Lee en John Howe. Je kunt veel leren van hun technieken door goed te kijken en zelf uit te proberen. Maar het heeft geen enkele zin hun stijlen te kopiëren. Je eigen intenties, smaak en de wensen van je opdrachtgever zijn de sturende factoren in mijn werk. En daar kom ik altijd goed uit!".

"Ik hou van het werken met authentieke materialen. Het alledaagse potlood is en blijft wel mijn favoriet. Toch wordt er ook heel veel digitaal gemaakt"

Erfgoed

De vormgeving voor het concept Legendejagers is volledig in handen van Skapare Plan en dus vormt dit belevingsconcept een ideale galerie. Daaronder vallen ook veel illustraties voor historische projecten zoals de Zuiderwaterlinie.

Galerie illustratief werk

Er wordt hard gewerkt aan een boek ""Zuiderfrontier" over de Zuiderwaterlinie Stelling Breda Geertruidenberg (tevens opdrachtgever) en een bijbehorend gezelschapsspel.Lees meer

Illustraties bij het verhaal van koning Arthur. Voor bij de voorstellingen van de Legendejagers en Cool McFinn en een komende expositie.