Skapare Plan

Erfgoedbeleving

Het Skapare Plan in

Stichting Legendejagers


"Het concept Legendejagers is grotendeels voortgekomen uit de fantasywereld van Rob Hopstaken en Erik Franken. Samen proberen zij de oude sagen, legenden en vertelcultuur weer onder de mensen te brengen. Maar niet alleen dat; ook de geschiedenis brengen zij tot leven!"


De werkelijkheid voorbij...

De tijd laat vele verhalen na. Sommigen louter aan de fantasie ontsproten, anderen gebaseerd op waargebeurde feiten. Zij vormen een venster naar een andere tijd en een andere beleving. Dat is het waar het bij de legendejagers om gaat. Vertelcultuur en geschiedenis op een veelzijdige manier tot leven wekken.

 

Legendetochten

Her en der in Brabant hebben de Legendejagers wandel- of fietstochten uitgezet waarbij je letterlijk door de geschiedenis, de legenden en sagen heen loopt. Tochten kun je gratis downloaden op je telefoon en worden omgezet in audiotours. Tenslotte is er ook altijd de mogelijkheid om een legendejager in te huren die de tocht begeleidt.

Legendejagers Boeken

"Samen met medeoprichter van de Legendejagers, Erik Franken, schrijft Rob Hopstaken boeken in diverse historische thema's: Tempeliers, Zuiderwaterlinie, een middeleeuwse apotheker in Breda. Fictieve verhalen, gebaseerd op historische feiten.

Website Legendejagers

Ontdek de wereld van de Legendejagers op hun eigen website. Download legendetochten en bekijk hun kalender.

    

Skapare Plan / Legendejagers: Erfgoedprojecten

Legendejagers werken samen met de Keltische Folkband Cool McFinn aan een exclusieve combinatie van verhalenvertellerij en muziekoptredens. Keltische verhalen met Keltische muziek. dit keer als thema: Koning Arthur. Meer info>>>

Legendejagers Roderick en Ambrosius werken momenteel in het kader 'Zuiderwaterlinie' aan een boek en een bordspel. Meer info>>>

De Baroniepoorten, een project van streeknetwerk LandStad De Baronie, krijgen een update. Met een tocht, geocache en activiteit.