Author Image

Geschiedenis komt tot leven met de Legendejagers

In het concept Legendejagers komen alle disciplines van Skapare Plan samen. Sterker nog; bij de Legendejagers komen alle tekeningen en verhalen van Skapare Plan letterlijk tot leven. Stichting Legendejagers spant zich in om iedereen oude verhalen en geschiedenis te laten beleven door middel van wandeltochten, boeken, gezinsspellen en verhalenvertellerijen.


Andere disciplines:Authentieke verhalen als basis

Verhalenvertellen is op het lijf van de Legendejagers geschreven. Elke streek heeft zijn eigen sagen, legenden of volksbijgeloof. Maar ook is elke streek getekend door zijn eigen unieke geschiedenis. Al deze verhalen vormen aanknopingspunten voor diverse activiteiten van de Legendejagers. Dit komt tot uiting in wandeltochten en audiotours die je gratis kunt downloaden op de site. Wandeltochten onder begeleiding van een Legendejager in vol ornaat is leuk voor een team- of familiefeest. En wie met het gezin letterlijk deel uit wil maken van zo'n verhaal, kan aansluiten bij een zogenaamde belevingstocht. Daarin kan men de personages uit die verhalen in levende lijve ontmoeten in een spel- of verhalentocht.
De Legendejagers leveren ook hun medewerking aan projecten van anderen zoals Streeknetwerk LandStad De Baronie met hun Baroniepoorten. Een dergelijke samenwerking resulteerde in 2019 tot het verschijnen van het eerste legendejagersboek: Storm over de commanderij.

Keltische muziek en Keltische verhalen

Samen met de Keltische folkband Cool McFinn brengen de Legendejagers spannende Keltische verhalen ten gehore, afgewisseld met prachtige Keltische muziek. Vanwege de coronacrisis is de uitvoering uitgesteld tot najaar 2020. Op 17 september wordt er een benefietvoorstelling gegeven bij Villa Pardoes.

first service
second service

Legendetochten

Legendejagers begon in 2012 met het maken van legendetochten. Wandelingen of fietstochten waarbij alles draait om de verhalen van de streek, geschiedenis inbegrepen. Vanuit diverse horecagelegenheden kun je nu deze boeiende tochten lopen of fietsen door ze gratis te downloaden op je telefoon of de audio-tour te volgen.
Ga je liever op stap met iemand die de weg kent en de verhalen kan vertellen? Dan huur je gewoon een Legendejager in.

Baroniepoorten

Streeknetwerk LandStad De Baronie heeft elf locaties uitgekozen die een goed beeld geven van wat de Baronie te bieden heeft. Elke locatie is belangrijk als het gaat om streekproducten, historie, natuur of duurzaamheid. Stichting Legendejagers heeft de vorm bepaald van de baroniepoort en leverde bij elke baroniepoort een plaatselijke legende die middels een QR-code beluisterd kan worden.

first service

Alle informatie op een rijtje

Stichting Legendejagers
Tienkamp 35
4873 DE Etten-Leur
T: #31-(0)6-28 35 21 42
M: legendejagers@gmail.com
KVK: 71384723
Facebook
Instagram
Skapare Plan / Rob Hopstaken
Tienkamp 35
4873 DE Etten-Leur
T: #31-(0)6-28 35 21 42
M: skapare@skapareplan.nl
B: NL001803303B95
KVK:20105699
Facebook
Instagram